Over

Jarno Hol (1973) specialiseerde zich tijdens zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam in het media-, reclame- en intellectueel eigendomsrecht.

Na twee jaar als merkenadviseur werkzaam te zijn geweest, trad Jarno in 2001 in dienst bij Universal Music als Legal & Business Manager. In deze rol vertegenwoordigde hij de platenmaatschappij en muziekuitgeverij bij de onderhandelingen met artiesten, componisten, producers en retailers.

In 2008 maakte Jarno de overstap naar televisie. Bij Jetix Europe Channels voorzag hij de organisatie van juridisch advies op het gebied van sponsoring, reclame, productie, evenementen en merchandising.

In 2009 startte Jarno Bizmeister® en bleef verbonden aan de opvolger van Jetix, Disney Channels. Hier was hij verantwoordelijk voor de juridische belangen van de televisiezenders Disney Channel, Disney XD en Disney Junior in Nederland en België.

Van televisie naar radio: in 2014 tekende Jarno bij de 538Groep (thans Talpa Radio) waar hij op dit moment de rol van Legal Counsel en Privacy Officer voor de zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica vervult. Jarno is daarnaast nauw betrokken bij de lancering van de muziek streamingdienst Juke.

Jarno heeft een pragmatische werkhouding. Naast zijn rol als juridisch adviseur is hij ook als musicus en beeldend kunstenaar actief. Vanuit zijn creatieve achtergrond kan Jarno zich goed inleven in de zakelijke aspecten waar uitvoerende kunstenaars op zeker moment mee te maken krijgen zodra zij hun creatieve prestaties te gelde willen maken.