Over

Ik ben Jarno Hol. Met meer dan 25 jaar ervaring in de media- en entertainmentindustrie, heb ik uitgebreide kennis opgebouwd op het gebied van media- en reclamerecht, intellectuele eigendom, contractenrecht, (online) kansspelen en privacy.

Mijn basis werd gelegd tijdens mijn rechtenstudie aan de UvA, waar ik me specialiseerde in media-, reclame- en intellectueel eigendomsrecht.

Na twee jaar werkzaam te zijn geweest als merkenadviseur, trad ik in 2001 in dienst bij Universal Music als Legal & Business Manager. In deze rol vertegenwoordigde ik de platenmaatschappij en muziekuitgeverij bij onderhandelingen met artiesten, componisten, producers en retailers.

In 2008 maakte ik de overstap naar televisie. Bij Jetix Europe Channels bood ik juridisch advies op het gebied van sponsoring, reclame, productie, evenementen en merchandising.

In 2009 richtte ik Bizmeister op en bleef ik verbonden aan de opvolger van Jetix, Disney Channels. Hier was ik verantwoordelijk voor de juridische belangen van de televisiezenders Disney Channel, Disney XD en Disney Junior in Nederland en Belgiƫ.

Van televisie stapte ik over naar radio. In 2014 richtte ik de juridische afdeling op bij de 538Groep. Na de fusie met de Sky Radio Group in 2016 kreeg ik de verantwoordelijkheid over de juridische belangen van de zenders 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en de streamingdienst JUKE. Daarnaast was ik Privacy Officer en zorgde ik voor de implementatie van de AVG en het vaststellen van het databeleid van Talpa Network.

Vanaf 2020 focus ik me vooral op interim ondersteuning en heb ik onder andere gewerkt voor RTL Nederland, Strengholt Music Publishing en Napoleon Sports & Casino.