Over

Bizmeister, dat ben ik: Jarno Hol. Doorgewinterd en door de wol geverfd ben ik met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van intellectuele eigendom, media- en reclamerecht, contractenrecht, direct marketing, kansspelen en privacy.

Tijdens mijn rechtenstudie aan de UvA specialiseerde ik mij al gelijk in het media-, reclame- en intellectueel eigendomsrecht.

Na twee jaar als merkenadviseur werkzaam te zijn geweest, trad ik in 2001 in dienst bij Universal Music als Legal & Business Manager. In deze rol vertegenwoordigde ik de platenmaatschappij en muziekuitgeverij bij de onderhandelingen met artiesten, componisten, producers en retailers.

In 2008 maakte ik de overstap naar televisie. Bij Jetix Europe Channels voorzag ik de organisatie van juridisch advies op het gebied van sponsoring, reclame, productie, evenementen en merchandising.

In 2009 startte ik Bizmeister en bleef ik verbonden aan de opvolger van Jetix, Disney Channels. Hier was ik verantwoordelijk voor de juridische belangen van de televisiezenders Disney Channel, Disney XD en Disney Junior in Nederland en Belgiƫ.

Van televisie naar radio: in 2014 mocht ik bij de 538Groep de juridische afdeling opzetten. Na de fusie met Sky Radio Group in 2016 werd ik verantwoordelijk voor de behartiging van de juridische belangen van de zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica en de streamingdienst JUKE. Daarnaast heb ik als Privacy Officer zorggedragen voor de implementatie van de AVG en was ik betrokken bij het vaststellen van het databeleid van Talpa Network.

In de aanloop naar de opening van de markt voor online kansspelen op 1 oktober 2021, begeleid ik de Belgische kansspelaanbieder Napoleon Sports & Casino bij de vergunningsaanvraag en de onderhandelingen met diverse suppliers.