Over

Bizmeister = Jarno Hol. Ik heb de afgelopen 25 jaar bij tal van media- en entertainment bedrijven ruime kennis en ervaring opgedaan op het gebied van media- en reclamerecht, intellectuele eigendom, contractenrecht, (online) kansspelen en privacy.

De basis werd gelegd tijdens mijn rechtenstudie aan de UvA waarbij ik mij specialiseerde in het media-, reclame- en intellectueel eigendomsrecht.

Na twee jaar merkenadviseur te zijn geweest, trad ik in 2001 in dienst bij Universal Music als Legal & Business Manager. In deze rol vertegenwoordigde ik de platenmaatschappij en muziekuitgeverij bij de onderhandelingen met artiesten, componisten, producers en retailers.

In 2008 maakte ik de overstap naar televisie. Bij Jetix Europe Channels voorzag ik de organisatie van juridisch advies op het gebied van sponsoring, reclame, productie, evenementen en merchandising.

In 2009 startte ik Bizmeister en bleef ik verbonden aan de opvolger van Jetix, Disney Channels. Hier was ik verantwoordelijk voor de juridische belangen van de televisiezenders Disney Channel, Disney XD en Disney Junior in Nederland en Belgiƫ.

Van televisie naar radio: in 2014 zette ik bij de 538Groep de juridische afdeling op. Na de fusie met Sky Radio Group in 2016 werd ik verantwoordelijk voor de behartiging van de juridische belangen van de zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica en de streamingdienst JUKE. Daarnaast heb ik als Privacy Officer zorggedragen voor de implementatie van de AVG en was ik betrokken bij het vaststellen van het databeleid van Talpa Network.

Vanaf 2020 ben ik mij volledig gaan richten op interim ondersteuning en was ik onder meer werkzaam voor Napoleon Sports & Casino, Strengholt Music Publishing en RTL Nederland.